Gyroscopische nameting

Gyroscopische buis- en leidingkartering is een techniek die wordt gebruikt bij de aanleg van pijpleidingen voor nutsvoorzieningen en bij landmetingen om geografische 3D-informatie te verkrijgen van ondergrondse nutsleidingen en buizen.

Wanneer een autonome orientatiemeeteenheid (OMU) door een buis, pijp of kanaal wordt gevoerd, registreert een reeks traagheidssensoren met hoge frequentie de verandering in richting, helling en versnelling.

Het resulterende 3D-profiel wordt gekoppeld aan de begin- en eindpuntcoordinaten van het leidingsegment en er wordt een as-built kaart gemaakt die onmiddellijk kan worden geOpload naar een GIS-platform.

Gyroscopische kartering van ondergrondse nutsleidingen wordt gebruikt voor
• As-Built
• Controle
• Schadepreventie
• Spanningsanalyse
• Debietbeheersing in afvoersystemen
• Planning van onderhoudGyroscopische kartering vereist geen bovengrondse tracering of opsporing en kan op elke diepte in kaart brengen.

Gyroscopische kartering is ongevoelig voor grondwaterpeil en elektromagnetische interferentie en het duurt minder dan een uur om de meting uit te voeren. (Ref. REDUCT) 

POSE bv beschikt over de DR-4 Pipeline Mapping System met weelset WUS-0320 ( range ID90mm – 500mm ), alsook de elektrische winches ( 2 st ) en manuele winches ( 2 st ) 

De gyroscopische karteringen worden uitgevoerd onder leiding van onze ervaren landmeters.  

Onze Landmeters :

Loïc Vandenberghe – Landmeter
E-Mail: Loic.vandenberghe@posebvba.be
Mobiel: +32 0471 33 07 30

Arno Servaes
Landmeter-Expert – LAN221925
E-mail: arno.servaes@posebvba.be
Mobiel: +32 479 75 50 67

Mathieu Nies (samenwerkingspartner sedert 2018)
Landmeter-Expert – LAN141577
E-mail: mathieu.nies@posebvba.be
Mobiel: +32 474 45 40 13